Vi har ett inlärt beteende där vi sparar allt det goda till helgen. Detta gäller ofta både mat, umgänge, att ta sig tid till sina stora intressen och en massa annat. Man kan ju undra varför det är på det viset? Varför ska vi ha det tråkigt under hela veckan för att sedan har det kul endast på helgerna?

Det handlar såklart om att det är under helgerna vi har tid att göra allt det där som vi gillar eftersom vi inte jobbar, men man hinner med ganska mycket efter och till och med före jobbet även under vardagarna om man bara vill!

När man väl börjar tänka igenom vilka saker man kan hinna med att få in i vardagen så märker man snabbt att det är mycket kul som kan hinnas med! Att gå på bio är en klassiker som många väljer att göra även under vardagarna, men även en kvällsfika eller ett glas vin en tisdagskväll är sådant som vi gör mer och mer.

Jag gillar att läsa böcker och jag gör det varje kväll innan jag somnar, så det intresset är lätt att fp in i vardagen. Jag är också intresserad av mode och inredning och även dessa intressen är lätta att få in varje dag. Det är ju bara att använda sig av nätet istället för att gå i butiker, eller hur?

Res bort oftare!

Att resa behöver inte vara så stort och komplicerat, utan man kan resa iväg över en weekend och få skönt miljöombyte utan att vänta till semestern eller långhelgerna. Jag brukar se till att åtminstone resa iväg på egen hand minst en gång om året där tiden för resan inte är under sommaren, påsken eller julen och det är faktiskt det jag längtar efter mest under hela året.

Då jag älskar att resa så är det inte så konstigt att jag hittar tid och pengar till att göra det, men även om du ofta prioriterar annat så är det ett hett tips från mig till er att göra detta oftare!

Att komma ihåg att ta hand om kroppen och hälsan!

På senare tid har jag fått ett nytt intresse och det är att ta hand om mig själv på ett bättre sätt. Tidigare varken tränade jag eller brydde mig om vad jag åt, men nu så ser jag till att äta hälsosamt och träna regelbundet för att på så vis må bättre.

Anledningen är att jag har blivit äldre och då är det helt enkelt så att, vare sig man vill eller inte, så behöver man ta sig ett ryck med hälsa, träning och kost annars blir det lätt att man går illa mot sin kropp.

Det man blivit van vid som ung funkar inte så bra när man blir äldre, utan då krävs det att man anstränger sig mer för att hålla sig i trim. Det är nog många med mig som önskar att man varit mer intresserad av att ta hand om sig själv under unga år för då hade det varit så mycket enklare att göra det när man blir äldre, men det är aldrig försent!