Idag talas det mycket om att det är svårt att få tiden att räcka till för allt det man vill göra, men jag håller inte riktigt med. Jag tycker att det är väldigt enkelt att hinna med alla de saker som jag vill fylla mina dagar med, det handlar om att vara lite påhittig bara!

böcker

Man kan passa på att exempelvis lyssna på böcker medan man diskar och lagar mat, så får man det ”gratis” under dagen. Sedan kan man använda pendlingstiden till och från jobbet, eller lunchen till att ge sig ut på en rask promenad så att man får in lite av träningen varje dag på jobbet. Dock finns det ju legitima anledningar till att man inte kan träna ibland. Till exempel lider jag av ischias, även kallat diskbråk. Ischias är en riktig ”pain in the ass” och jag önskar ingen dessa problem. Läs mer om symtom och behandlingar här.

Man kan också göra så att man under söndagarna passar på att lägga en timma eller två på att planera veckans måltider så att det blir nyttiga och hälsosamma val stället för onyttiga val när man är hungrig och stressad efter jobbet.

Planering är det bästa verktyget

Även om man har familj så kan man lyckas med att få tiden att räcka till både vad gäller de saker som du vill göra inom ramen för din egentid och vad gäller sådant som har att göra med alla i familjen.

Om man, som jag, precis har påbörjat en resa mot ett mer hälsosamt liv där jag vill få in både bättre mat och enklare träning i min vardag så är det viktigaste första steget att hitta tiden till det utan att ta för mycket av tiden som man vill ha med sin familj, genom bra och noggrann planering är detta hur lätt som helst!

För oss som gillar att resa så är det ibland svårt att få det att gå ihop med familjens scheman, men vad är det som säger att man varje gång man reser iväg måste resa hela familjen? Jag tycker att det är viktigt att dels resa iväg några dagar på egen hand och dels se till att resa med endast ett av barnen och ha kvalitetstid med dem på detta sätt.

Egna intressen

När man har familj så kan det vara svårt att få till det med allas olika viljor vad gäller vad man ska göra. Det är därför vi alla lär oss att kompromissa så bra när våra familjer växer i antal!

Ofta har vi såklart intressen som delas av flera i familjen, men det är också på det viset att vi alla har våra individuella intressen som vi inte delar med resten av familjen. Hur ska man då som förälder och partner hitta tiden för sina egna intressen? Jag tycker att det är bra att tänka igenom vilka situationer och stunder under dagarna där man är för sig själv och sedan se till att lägga in sina intressen under dessa stunder.

Som jag redan talat om så kam man istället för att bli irriterad över att man inte hinner läsa lyssna på böcker medan man gör annat som ändå ska bli gjort. Då jag är intresserad av inredning och mode så har jag inte direkt någon att dela det med på hemmaplan, eftersom våra barn är små och min partner är ointresserad av dessa saker. Jag brukar passa på att använda nätet och nätbutiker så att jag hinner med att titta och shoppa utan att det tar tid från vår tid tillsammans och det fungerar riktigt bra!